Wachtwoord Vernieuwen

Uw zoekresultaten
12 maart 2020

Hoe kan je een corona – proof feestje organiseren ?

Mag er eigenlijk nog gefeest worden ? JA ! Dat mag. Al mag dat op dit moment even niet zoals we gewoon zijn. Hieronder vindt je enkele tips om jouw “piepklein” , “corona – proof” feestje te organiseren.

  1. Let op

De maatregelen van de overheid zijn bindend. Zorg ervoor dat je steeds aan deze maatregelen voldoet. Zie https://www.info-coronavirus.be/ voor de meest actuele.

2. Anderhalve meter

Zorg ervoor dat je op jouw feestje ook echt 1,5 meter afstand kan houden. Meet je woonkamer, tuin,… na en bepaal op basis van de afmetingen het aantal toegelaten bezoekers.

3. Corona maatregelen op de uitnodiging

Vermeld op je uitnodiging dat mensen die klachten ervaren beter thuisblijven en dat je de corona maatregelen zal naleven op jouw feestje. Dit herinnert de mensen eraan dat het corona – virus serieus genomen moet worden en draagt bij aan de veiligheid. Voorzie de mogelijkheid tot videochat voor mensen die niet aanwezig kunnen zijn door de corona maatregelen !

4. Besmetting tegengaan

Denk goed na over op welk moment mensen mekaar zouden kunnen besmetten. Voorzie bijvoorbeeld verschillende kommetjes met nootjes of chips en schenk enkel zelf het drinken in voor je gasten.

5. Handen wassen/desinfecteren

Vraag aan je gasten om de handen te wassen of te desinfecteren bij binnenkomst. Zorg ervoor dat er steeds zeep,… aanwezig is op het toilet zodat mensen hier zelf hun handen kunnen wassen.

6. Hou het schoon en ventileer

Hou oppervlakten goed schoon en ruim de tafels af na het eten. Zet regelmatig eens een raam open. Zo zorg je voor voldoende ventilatie.

Categorie: Weetjes
Share